Steigerhouten tuinmeubelen: verrassend combineren

Steigerhouten tuinmeubelen passen bij ieder look and feel

Grof gezaagd hout. Natuurlijk materiaal. Robuuste uitstraling. Steigerhouten tuinmeubelen zijn ruw en stoer. Toch passen ze verrassend genoeg bij iedere stijl. Van landelijk tot modern en van strak tot romantisch. Hoe dat kan? Omdat steigerhouten tuinmeubelen precies op maat kunnen worden gemaakt en op veel manieren te stylen zijn. Zo komt met een steigerhouten tuinbank iedere tuin tot leven. En niet alleen de tuin. Steigerhouten tuinmeubelen staan namelijk ook prachtig op een veranda, in de serre en in de woonkamer.

Creatieve mogelijkheden voor steigerhouten tuinmeubelen

Van steigerhout worden vele tuinmeubelen gemaakt, omdat dit natuurlijke materiaal extra mooi tot zijn recht komt in een natuurlijke omgeving. Toch is van steigerplanken meer te maken. Ze hebben namelijk afmetingen die variëren van een tot vijf meter. Dit biedt dus legio mogelijkheden bij het verwerken ervan. Van een lange tafel en een hoge kast tot een loungestoel of grote en kleine steigerhouten tuinbanken. Een meubelmaker die is gespecialiseerd in steigerhout, kan dan ook aan bijna alle wensen voor het ontwerpen van steigerhouten meubelen voldoen.

Decoreer steigerhouten tuinbanken eens anders

De stoere en ruwe steigerhouten tuinmeubelen kunnen goed worden gecombineerd met strakke en moderne materialen. Zo maken strakke zwart leren kussens een steigerhouten tuinbank nog stoerder. Ook staan rotan stoelen perfect bij een tafel van steigerhout. Maar een keer anders combineren kan ook. Geef uw steigerhouten tuinbanken eens een romantische look met pasteltinten en zachte stoffen. Een match van stoer en strak of romantisch en robuust. Steigerhouten tuinmeubelen passen bij ieder tuinontwerp en interieur.

Steigerhouten tuinmeubelen; gemakkelijk in onderhoud

Steigerhout is het gewend om in weer en wind te staan. Uw steigerhouten tuinmeubelen kunt u daarom onbehandeld in uw tuin plaatsen. Door weersinvloeden verkleurt het hout wel en kan het barsten krijgen, maar dit zorgt er bij een natuurproduct als steigerhout juist voor dat de tuinmeubelen meer gaan leven. Een steigerhouten tuinbank ziet er daardoor na verloop van tijd nog mooier uit. Toch is het ook mogelijk om het steigerhout van uw tuinmeubelen te behandelen, voor een nog langere levensduur. Impregneren kan met een speciale beits, waardoor er geen vloeistoffen naar binnen dringen en die ervoor zorgt dat uw steigerhouten tuinmeubelen vrijwel stofvrij zijn. Het behandelen van het steigerhout maakt ook dat de meubelen nog beter in uw woning zijn te plaatsen.

De plaats waar de steigerhouten meubelen staan is ook van belang met betrekking tot de levensduur. Mochten de meubelen nat worden, dan moeten ze goed kunnen drogen, of voorkom het nat worden van uw steigerhouten tuinbank door deze af te dekken. Ook is het belangrijk om erop te letten dat de steigerhouten tuinmeubelen op een droge ondergrond staan.

Steigerhouten tuinbanken zeer geschikt voor zakelijk gebruik

Dankzij het massieve materiaal, kunnen steigerhouten tuinbanken goed tegen een stootje. Ze vallen niet zo snel om. Daarom worden tuinbanken van steigerhout ook vaak gebruikt op een terras. Ook wordt steigerhout vaak ingezet bij het inrichten van een winkel; een toonbank, een tafel of een grote kast. Met steigerhout is alles mogelijk. En ook daarbij geldt weer dat steigerhout past in zowel een jeansstore als in een winkel voor babykleding. Het is maar hoe je het combineert.

Vooruit, nog een voordeel van steigerhouten tuinmeubelen

Het is hergebruikt materiaal! En dus goed voor natuur en milieu. Ook zin in een duurzame eigen look? Kijk eens bij steigerhouten meubel webwinkel Van Abbevé voor vele creatieve mogelijkheden.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.Reageer op "Steigerhouten tuinmeubelen: verrassend combineren"