Een creatief woonidee delen?

Een creatief woonidee delen?

Een sfeervolle inrichting, een huis dat ontspanning, rust en leven uitstraalt, een heerlijk leeshoekje, iedereen heeft zo zijn eigen ideale woonidee. Maar kun je ook al je creativiteit die je in je hebt in je woning kwijt of heb je meer ideeën dan woonruimte? Zou jij het liefst iedere dag je woning opnieuw willen inrichten? Dan is het tijd om je woonideeën en ervaringen te delen op Creatief Woonidee.nl.

Zet al jouw woonideeën op het internet, deel het met andere geïnteresseerden en krijg waardering voor je inbreng. Neem contact op met ons!

Creatief woonidee in de praktijk brengen

Er is niets leukers dan je woning indelen en inrichten naar je eigen smaak, maar het is een uitdaging om eens wat verder te gaan en te experimenteren. Je kunt een nieuw design kiezen, de witte muren eens blauw verven en de eethoek in de andere hoek van de kamer plaatsen. Durf jij het interieur eens flink aan te pakken en je eigen lifestyle totaal aan te passen?

Bij creatief zijn horen natuurlijk de woorden durven en doen. Dit zijn werkwoorden, dus aan de slag! Gebruik je inspiratie en zorg ervoor dat je gaat veranderen wat je in gedachten had. Je kunt wel eerst tekeningen gaan maken, een beetje met de meubels gaan schuiven, maar je kunt het ook eens wat groter aanpakken!

Kies eens voor een nieuwe vloer, een nieuwe kleur op de muren en zet de eettafel eens op een niet zo’n voor de hand liggende plek. Nieuwe gordijnen, niet te vergeten, zorgen ook voor een totaal ander aanzicht van jouw woonkamer. De veranderingen kosten misschien wel wat tijd en geld, maar je kunt je hier heerlijk in uitleven.

Interieur inspiratie opdoen

Als je het liever wat kleiner aan wilt pakken kun je natuurlijk kiezen voor een paar, in het zicht springende, kleurrijke kussens op de bank, een paar opvallende schilderijen aan de muur en een vrolijke, grappige deurmat voor de deur. Ook op deze manier pak je de woning aan op een creatieve manier. Je kunt ook veel zelf maken, de schilderijen aan de muur bijvoorbeeld.

Ga niet te lang lopen piekeren over welk deel van het huis of van de kamer eerst aangepakt moet worden. Niet denken, maar doen! Gewoon beginnen! De mogelijkheden zijn ongekend, als je maar begint.

Iedereen heeft zijn woning op een andere manier ingedeeld. Door te kijken naar andere woningen/interieurs doe je inspiratie op voor je eigen woning. Misschien vind je dat ene kussen wel leuk, kijk dan waar je het aan kunt schaffen en plaats die bestelling zodat jij deze week de woning nog verder aan kunt kleden.

Beetje bij beetje kun je de woning aanpassen aan je eigen woonidee, zodat jouw woning het karakter krijgt dat jij wilt. Zorg dat jouw creativiteit volledig tot uiting komt. Door heel veel rond te kijken, je ideeën meteen op papier te zetten, krijg je de meeste inspiratie en motivatie om door te gaan wat zal resulteren in een unieke woning en een fijne eigen plek.

Ontdek je creatieve woonideeën!

Als je een leuk woonidee hebt, waar wacht je dan nog op? Deel het!

Waar komt deze interieur inspiratie eigenlijk vandaan? Op internet zijn tegenwoordig genoeg websites te vinden zoals Houzz.com waar interieurs gedeeld worden. Daar is enorm veel inspiratie uit te halen. Bij het zien van deze geweldig mooie en excentrieke mogelijkheden krijg je enorm veel zin om veranderingen in je eigen woning door te voeren.

Wellicht wil je liever zelf veranderingen bedenken en uitvoeren in jouw huis. Dan wordt het nu tijd om te bekijken welke creatieve woonideeën jij zelf hebt. Combineer deze eventueel met de ideeën op het internet en je woning krijgt een geheel eigen karakter. De een is beter in het bedenken van veranderingen van het interieur, de ander is meer de uitvoerende persoon. Maak gebruik van elkaars kwaliteiten en realiseer ultiem woongenot!


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.Reageer op "Een creatief woonidee delen?"